viernes, 28 de noviembre de 2014

Modificació, suspensió  i extinció del contracte de treball

1. El Narcis, extrevertit, vivaç, alegre, metge de cert prestigi, rep una oferta temptadora: treballar en un hospital dels Estats Units de reconegut prestigi i donar-se a conèixer internacionalment. Està fet un embolic, ja que també està molt a gust a l'hospital privat on treballa des de fa anys; a més, el ser contracte és indefinit però millorable i no sap què fer. Què li recomanes?

Le recomiendo que se vaya a Estados Unidos porque su contrato es indefinido y no sabe cuanto va a durar y en los Estados Unidos se puede ganar una reputación buena.

2. La Rosa és encantadora, però una mica peculiar, ja que només pensa en les curses , és a dir, en la seva feina. Tècnica superior en automoció, molt competent, treballa a Ferrari, diverses vegades campiona del món en Fórmula 1. S'enfronta a un dilema: el cap d'equip ha decidit modificar-li el contracte de treball, amb unes condicions salarials a la baixa; en concret, pretén que percebi menys salari del que percep en l'actualitat. És possible' La Rosa està indeignada, ja que la feina ho és tot per a ella, ja que de fet és la seva principal motivacó. Ara es planteja què fer: si s'hi nega, podria ser cause d'acomiadament?

Si se niega puede incumplir su contrato y la pueden echar de su trabajo.

3. Observa aquesta carta d'acomiadament i respon les preguntes següents:

a) Quina cause s'al·lega per l'acomiadament i, per tant, de quien tipus d'acomiadament es tracta?
b) Quins requisits de forma ha de complir l'empresa per efectuar aquest acomidament?
c) Quins són els passos a seguir un cop rebuda una carta d'acomiadament amb la qual no s'està d'acord? Aquin organisme s'ha d'adreçar la reclamació? Existeix un termini de temps per reclamar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario